Tytuł
Wewnętrzne źródła rozwoju przedsiębiorstw typowe dla małych i średnich firm spożywczych
ORCID
Paweł Świerkula: 0000-0001-9255-2387
Słowa kluczowe
rozwój firmy,wewnętrzne źródła rozwoju,przedsiębiorczość,małe i średnie firmy,kompetencje przedsiębiorcze
Abstract
Development of each enterprise depends on external factors related to the company’s environment as well as internal ones inherent in the company. The article presents theoretical concepts of internal factors of enterprise development, entrepreneurship and entrepreneurial competences. Based on research, development factors of small and middle size enterprises operating in the food industry were reviewed showing specific factors for this industry
Abstrakt
Rozwój każdego przedsiębiorstwa zależy od czynników zewnętrznych związanych z otoczeniem firmy oraz wewnętrznych. W artykule przedstawiono teoretyczne koncepcje związane z wewnętrznymi czynnikami rozwoju przedsiębiorstw, przedsiębiorczością i kompetencjami przedsiębiorczymi. Dokonano przeglądu badań opisujących czynniki rozwoju małych i średnich przedsiębiorstw działających w branży spożywczej i określono charakterystyczne dla tego przemysłu grupy tych czynników
Recommended Citation
Świerkula, P. (2019). Internal sources of company development typical for small and middle size food enterprises. Studia i Materiały Wydział Zarządzania Uniwersytet Warszawski, 2019(1), 90-100. https://doi.org/10.7172/1733-9758.2019.30.8
First Page
90
Last Page
100
Page Count
10
DOI
10.7172/1733-9758.2019.30.8
Publisher
University of Warsaw