Tytuł
Infrastruktura domowa i spożycie wybranych produktów żywnościowych wśród osób w wieku 65+ w świetle wyników badań własnych
Słowa kluczowe
seniorzy,warunki mieszkaniowe,infrastruktura domowa,dobra trwałego użytku,produkty żywnościowe
Abstract
The article presents the determinants underlying the satisfaction of needs as regards housing, some durable goods and food products among people aged 65+. Its key objective is to show seniors’ housing situation, degree of contentment with place of residence and housing conditions, as well as to provide some insight into their home infrastructure and consumption of food products. The study is based on the results of the author’s own research conducted among people aged 65 and older.
Abstrakt
W artykule zaprezentowano uwarunkowania zaspokojenia potrzeb w zakresie mieszkania, wyposażenia w niektóre dobra trwałego użytkowania oraz produkty żywnościowe osób w wieku 65+. Kluczowym celem autora jest ukazanie sytuacji mieszkaniowej, zadowolenia z miejsca zamieszkania i warunków mieszkaniowych, a także przybliżenie infrastruktury domowej oraz spożycia produktów żywnościowych wśród seniorów. Opracowanie oparte jest na wynikach badań własnych przeprowadzonych wśród osób w wieku 65 lat i więcej.
Recommended Citation
Zalega, Tomasz
(2016)
"Home Infrastructure and Consumption of Selected Food Products Among People Aged 65+ in the Light of the Results of the Author’s Own Research,"
Studia i Materiały Wydział Zarządzania Uniwersytet Warszawski: Vol. 2016:
Iss.
3, Article 7.
Available at:
https://press.wz.uw.edu.pl/sim/vol2016/iss3/7
First Page
90
Last Page
107
Page Count
17
Publisher
University of Warsaw